Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι 7 λόγοι για να σταματήσουμε τις εξαντλητικές δίαιτες


Θέλεις να αποκτήσεις το τέλειο κορμί πάσι θυσία ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να ακολουθήσεις εξουθενωτικές δίαιτες; Ήξερες πως η εμμονή αυτή μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα υγείας;

Έχει συμβεί στις περισσότερες γυναίκες: Να θέλουμε να χάσουμε κιλά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αν για παράδειγμα έχεις να πας σε πάρτι όπου θα βρίσκεται ο πρώην αγαπημένος σου, αν η κολλητή σου, σου ανακοίνωσε πως παντρεύεται σε ένα μήνα... Κι επειδή σε κάθε περίπτωση θέλεις να κλέψεις την παράσταση βάζεις στόχους δύσκολους κι ανέφικτους πολλές φορές, παραμερίζοντας τον κίνδυνο για την υγεία σου.

Μια βόλτα στα μαγαζιά για την αναζήτηση του τέλειου φορέματος σε προβληματίζει ακόμη περισσότερο και η απόφαση για δίαιτα εξπρές δεν αργεί να ληφθεί. Και μπορεί να έχεις διαβάσει πολλάκις για τη σημασία που έχει η ισορροπημένη διατροφή για την υγεία σου, μπρος τα κάλλη όμως δεν υπολογίζεις ούτε το αίσθημα της πείνας ούτε τους κινδύνους. Κόβεις όχι μόνο τα λιπαρά αλλά μερίδες φαγητού και τρέφεσαι με μπάρες δημητριακών. Μένεις ακόμη και 15 ώρες δίχως να φας το οτιδήποτε και τρέχεις καθημερινά στο γυμναστήριο σε μια προσπάθεια να κάψεις λίπος το γρηγορότερο

Μια μίνι αποτοξίνωση είναι ευεργετική για την υγεία, το να στερείς όμως από τον οργανισμό σου ομάδες τροφίμων είναι άκρως επικίνδυνο. Η λιποθυμία δε θα αργήσει να συμβεί ενώ ίσως και να εμφανιστούν προβλήματα υγείας. Μάθε επτά λόγους υγείας για τους οποίους επιβάλλεται να κόψεις την εξαντλητική δίαιτα και να στραφείς σε πιο ενδεδειγμένες μεθόδους για απώλεια κιλών.


Οι 7 λόγοι για να κόψεις την εξαντλητική δίαιτα

1. Γίνεσαι άτονη και κυκλοθυμική

Το πρώτο σύμπτωμα μιας εξαντλητικής δίαιτας είναι η ατονία, το αίσθημα εξάντλησης αλλά και οι εναλλαγές της διάθεσης. Το σώμα σου δεν παίρνει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται κι αυτό έχει αντίκτυπο στην ενέργεια και στη διάθεσή σου. Το να κόβεις το φαγητό και να υποσιτίζεσαι εκτός από το ότι επιβραδύνει το μεταβολισμό σου, σου στερεί την απαραίτητη ενέργεια για να κάνεις το οτιδήποτε.

2. Πονοκέφαλοι και ημικρανίες σε τρελαίνουν

Έχει διαπιστωθεί ότι η διατροφή ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την εκδήλωση πονοκεφάλων και ημικρανίας. Αλλά ακόμη και την περίπτωση που πάσχεις ούτως ή άλλως από κρίσεις ημικρανίας, καλό είναι να γνωρίζεις πως οι εξαντλητικές δίαιτες τις επιδεινώνουν.

Ο αποκλεισμός υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών από τη διατροφή μας, προκαλεί υπογλυκαιμία λόγω της πτώσης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και οδηγεί στην έναρξη των πονοκεφάλων.

3. Προβλήματα ύπνου

Με την κακή διατροφή μπορεί να συνδέεται και η αϋπνία. Οι τροφές που καταναλώνεις πιθανό να επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου σου.

Οι ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα μπορούν, είτε να διευκολύνουν, είτε να διαταράξουν τον ύπνο, ενώ η έλλειψη κάποιων θρεπτικών συστατικών μπορεί να ευθύνεται εν μέρει για το πρόβλημα της αϋπνίας.

4. Το ανοσοποιητικό σου πέφτει στο ναδίρ

Όταν ακολουθείς μια εξαντλητική δίαιτα το σώμα σου χάνει τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σου. «Λιμοκτονώντας» δηλαδή γίνεσαι περισσότερο δεκτική σε ιώσεις και άλλες λοιμώξεις.

5. Επιβαρύνεις τα νεφρά σου

Όταν αποκλείουμε νάτριο και υδατάνθρακες από τη διατροφή μας, ο οργανισμός μας προκειμένου να ανταπεξέλθει αρχίζει να χρησιμοποιεί τις πρωτεΐνες για να πάρει ενέργεια. Όταν όμως η διαδικασία αυτή δεν γίνει προσεγμένα, σε περιπτώσεις υπερβολών και άκρως εξαντλητικής δίαιτας προκαλείται έντονη διούρηση και επιβάρυνση των νεφρών.

6. Αυξάνεις τον κίνδυνο για οστεοπόρωση

Η διατροφή και η άσκηση είναι το κλειδί για την πρόληψη οστεοπόρωσης. Αλλά εξαιρετικά επιζήμια για τα οστά μας μπορεί να αποδειχτεί και μια εξουθενωτική δίαιτα εξπρές. Οι εξαντλητικές δίαιτες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης αφού χάνεται ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά άλατα.

Ακόμη και τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ισορροπημένη διατροφή, γι΄αυτό ακόμη και σε περιόδους δίαιτας μην ξεχνάς να καταναλώνεις άφθονα γαλακτοκομικά.

7. Η εμμονή με τη δίατα μπορεί να μεταλλαχτεί σε διατροφική διαταραχή

Η εμμονή σου με τη δίαιτα και την απόκτηση καλλίγραμμου κορμιού μπορεί να σε οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Εννοείται πως το καλογυμνασμένο και αδύνατο κορμί είναι απόδειξη υγείας, για να το αποκτήσεις όμως πρέπει να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή και να θέτεις μικρούς βραχυπρόθεσμους στόχους και μεγαλύτερους σε βάθος χρόνου.

Τα κιλά δεν χάνονται από την μια ημέρα στην άλλη, κι αν κάποιος σου υπόσχεται θαύματα να ξέρεις πως κάτι τέτοιο ακόμη κι αν είναι εφικτό θα έχει αρνητική επίπτωση στην υγεία σου. Η βουλιμία, η νευρική ανορεξία αλλά και η εμμονή με την υγιεινή διατροφή πλήττει ολοένα και περισσότερο νεαρές γυναίκες οπότε πρόσεξε μην γίνεις κι εσύ μια από αυτές.

Πηγή: womenonly.gr