Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ράλι Ακρόπολις 2012 (4η μέρα): Το Mamouth ήταν εκεί και σας μεταφέρει την εικόνα! (vid)

Το 58ο Ακρόπολις έφτασε στο τέλος του. Ο Σεμπάστιαν Λεμπ ήταν ο νικητής του ελληνικού αγώνα, με διάφορα 40 δευτερόλεπτων από τον ομόσταυλο του Μίκο Χίρβονεν.

Ο γάλλος πρωταθλητής, αν και είχε κλατάρισμα στην 20η ειδική (Άγιοι Θεόδωροι 2), άλλαξε τροχό μέσα στην ειδική, χάνοντας σχεδόν ενάμισι λεπτό, καταφέρνοντας όμως να ανταπεξέλθει στα δύσκολα ελληνικά χώματα και να πάρει την τρίτη νίκη του με χαρακτηριστική ευκολία. Από την αρχή βρέθηκε στην κορυφή, την οποία , εκμεταλλευόμενος και τις ατυχίες των οδηγών της Ford, δεν έχασε πότε, κερδίζοντας 6 από τις συνολικά 22 ειδικές του ράλι.

Ο δεύτερος Χίρβονεν έκανε ένα πολύ καλό αγώνα και συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να ανεβαίνει πάντα στο βάθρο του ράλι Ακρόπολις.

Μεγάλος άτυχος ήταν ο Σόλμπεργκ, ο όποιος αν και πίεζε ( με διαφορά 2,2 δευτερολέπτων) τον Λεμπ αναγκάστηκε στην ιδία ειδική που έχασε χρόνο με το κλατάρισμα ο γάλλος, να εγκαταλείψει.
Ο Νορβηγός βγήκε από το δρόμο και έσπασε τον πίσω τροχό του Ford Fiesta WRC, χάνοντας την -πολύτιμη για το πρωτάθλημα οδηγών- δεύτερη θέση.

«Αυτό είναι παραδοσιακά ένα καλό ράλι για τον Πίτερ, έχει αρκετή εμπειρία στην Ελλάδα και καλά αποτελέσματα εδώ - αλλά αυτή τη φορά δεν έμελλε να κερδίσει» είπε ο διευθυντής της Ford M-Sport, Malcolm Wilson.

Ο Λεμπ για το ατύχημα του Σόλμπεργκ τόνισε: "Είδα ότι [ο Σόλμπεργκ] σταμάτησε μέσα στην ειδική και στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο για μένα να κρατήσω το ρυθμό μου, ήμουν στο απόλυτο όριο στα πρώτα τμήματα της ειδικής αλλά τώρα όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει τέλειο αγώνα, πιέζοντας πολύ και αποφεύγοντας τα λάθη».

Για το δικό του κλατάρισμα στους Αγίους Θεοδώρους: «Μετά από τρία χιλιόμετρα είπα στον Daniel [Elena] ότι έχουμε κλατάρισμα. Έτσι, αποφασίσαμε να σταματήσουμε και να αλλάξουμε λάστιχο διότι θα ήταν αδύνατο να τελειώσουμε την ειδική φυσιολογικά, χωρίς να σπάσουμε κάτι. Το αλλάξαμε άμεσα και στη συνέχεια πιέσαμε».

Τρίτος τερμάτισε ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Ο Φιλανδός ήταν φανερά απογοητευμένος καθώς οι ατυχίες του(κλατάρισμα, πρόβλημα με τα φρένο) δεν τον άφησαν να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα του Λεμπ.

«Τουλάχιστον είμαστε στο βάθρο ύστερα από αρκετό καιρό και έμαθα πολλά από τη μάχη με τον Σεμπάστιαν. Πρέπει να φερθώ πιο έξυπνα στο μέλλον», είπε μετά τον τερματισμό του.

Ο Λεμπ πήρε και τους τρεις έξτρα βαθμούς της Power Stage, με τον Λάτβαλα να πραγματοποιεί το δεύτερο καλύτερο χρόνο, ενώ ένα βαθμό πήρε ο τρίτος Χίρβονεν.

Γενικά η διοργάνωση του ράλι Ακρόπολις ήταν πάρα πολύ καλή. Το ίδιο και η δράση, με τους Έλληνες οδηγούς να δίνουν και αυτοί τον καλύτερο τους εαυτό. Στα πολύ θετικά ήταν η παρουσία του κόσμου, που ειδικά το σαββατοκύριακο, ήταν τεράστια. Χιλιάδες (οικογενειακά, με φίλους η και μόνοι τους) ήταν εκείνοι που αφιέρωσαν την Κυριακή τους για να δουν και να στηρίξουν τον θρυλικό αγώνα. Αυτό πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα πως ακόμα και σε τέτοιους καιρούς, η Ελλάδα ξέρει να πρωταγωνιστεί.

Ο 7ος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Ιουνίου στην Νέα Ζηλανδία.

H τελική κατάταξη:

1. Sebastien Loeb / Citroen DS3 WRC / 4:42:03.3
2. Mikko Hirvonen / Citroen DS3 WRC / +40.0
3. Jari-Matti Latvala / Ford Fiesta RS WRC / +3:04.8
4. Mads Ostberg / Ford Fiesta RS WRC / +6:16.4
5. Martin Prokop / Ford Fiesta RS WRC / +7:46.5
6. Thierry Neuville / Citroen DS3 WRC / +9:41.4
7. Sebastien Ogier / Skoda Fabia S2000 / +12:59.9
8. Yazeed Al Rajhi / Ford Fiesta S2000 / +20:12.1
9. Ott Tanak / Ford Fiesta RS WRC / +20:12.1
10. Abdulaziz Alkuwari / MINI John Cooper Works WRC / +23:18.9

Βαθμολογία οδηγών:

1. Sebastien Loeb / 119
2. Mikko Hirvonen / 89
3. Mads Ostberg / 80
4. Petter Solberg / 73
5. Jari-Matti Latvala / 45
6. Evgeny Novikov / 43
7. Martin Prokop / 36
8. Naser Al-Attiyah / 23
9. Sebastien Ogier / 22
10. Thierry Neuville / 22

Bαθμολογία κατασκευαστών:

1. Citroen Total World Rally Team / 194
2. Ford World Rally Team / 121
3. M-Sport Ford World Rally Team / 91
4. Citroen Junior World Rally Team / 42
5. Qatar World Rally Team / 37
6. Adapta World Rally Team / 27
7. MINI WRC Team / 26
8. Brazil World Rally Team / 10

















Αποστολή - Επιμέλεια: Ιάσονας Μαρκεσίνης