Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η στρογγυλή «Θεά» του Euro

Βασίζεται στο κλασικό σχέδιο της διαχρονικής «Tango». Εκείνη, είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η «Αdidas Tango 12», αποτελεί τη σύγχρονη σχεδιαστική εκδοχή της, με κύριο χαρακτηριστικό, τα χρώματα από τις σημαίες της Πολωνίας και της Ουκρανίας που θα φιλοξενήσουν το UEFA EURO 2012. 

Αποτυπωμένα στη μπάλα βρίσκονται 3 γραφικά που συμβολίζουν, τόσο την τέχνη της χαρτοκοπτικής που συναντάμε παραδοσιακά στις αγροτικές περιοχές των δύο χωρών, όσο και τις τρεις βασικές αξίες του ποδοσφαίρου. Την ενότητα, την άμιλλα και το πάθος.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για το σχεδιασμό και την εξέλιξή της, ενώ πέρασε και από πολλά «τεστ» για να τελειοποιηθεί. Ποιοτικός έλεγχος σε συνεργασία με παίκτες, Ομοσπονδίες και Συλλόγους σε οκτώ διαφορετικές χώρες και ποσοτικές εργαστηριακές δοκιμές. Οι εκτενείς έλεγχοι και δοκιμές, επιβεβαίωσαν ότι η νέα μπάλα πληροί και ξεπερνάει τις επίσημες ποιοτικές προδιαγραφές της FIFA για τις Επίσημες Μπάλες.

Το επίσημο ντεμπούτο της νέας μπάλας θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου με τη διοργανώτρια χώρα Πολωνία, να υποδέχεται στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, την Εθνική ομάδα της χώρας μας, της Ελλάδας.