Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Το Volvo V40 έχει αερόσακο ακόμη και για τον πεζό!

Επτά αισθητήρες, προηγμένη τεχνολογία και ένας αερόσακος που ανοίγει αστραπιαία στην περιοχή του παρμπρίζ...

Αυτά είναι μερικά από τα κύρια στοιχεία της Τεχνολογίας Αερόσακου Πεζού (Pedestrian Airbag Technology) – του συστήματος που καθιστά την Volvo Car Corporation με το εντελώς νέο μοντέλο της, το V40, τον πρώτο κατασκευαστή στον κόσμο που προσφέρει αερόσακο πεζού. Μάλιστα, όχι σε κάποιο «εξωτικό» μοντέλο αλλά στο νέο V40, ένα 5-θυρο μικρομεσαίο premium χάτσμπακ.

Στην Ευρώπη, το 14% των θανάσιμων τραυματισμών σε τροχαία ατυχήματα αφορούν πεζούς. Παρόμοιο είναι το ποσοστό στις ΗΠΑ, 12%, ενώ στην Κίνα ανεβαίνει στο εξωπραγματικό 25%. Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πεζών που τραυματίζονται. Οι πλέον σοβαροί τραυματισμοί πεζών στο κεφάλι, από αυτοκίνητα, προκαλούνται από τα σκληρά τμήματα που βρίσκονται κάτω από το εμπρός καπό, το κάτω μέρος του παρμπρίζ και τις μπροστινές κολόνες. Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που ελήφθησαν υπόψη όταν η Volvo άρχισε την εξέλιξη της Τεχνολογίας Αερόσακου Πεζού.

Το σύστημα, αποτέλεσε μια παγκόσμια καινοτομία όταν ανακοινώθηκε επίσημα κατά την παρουσίαση του εντελώς νέου Volvo V40, πριν μερικούς μήνες, στην Γενεύη. «Είμαστε περήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο με αερόσακο για πεζούς. Αποστολή του αερόσακου είναι να βοηθήσει να προστατεύσουμε τους πεζούς, στις περιπτώσεις εκείνες που προσκρούουν στο καπό, στην περιοχή γύρω από την εσοχή των καθαριστήρων του παρμπρίζ και στις μπροστινές κολόνες, όπου υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», λέει ο Τόμας Μπρόμπεργκ, Ανώτερος Τεχνικός Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας της Volvo Car Corporation.

Πηγή: mensguide.gr