Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Χωρίς Ελλάδα, η Γερμανία χάνεται»


Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» επισημαίνει την εξάρτηση της οικονομίας της Γερμανίας, από τις μικρότερες οικονομίες της Ευρώπης. Επίσης, σημειώνει πως «εάν οι πιο αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης καταρρεύσουν, η πρώτη που θα πέσει στον γκρεμό είναι η Ελλάδα. Αν μερικοί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο θα ευχαριστήσει την Γερμανία, είναι μεγάλο λάθος διότι η Γερμανία δεν θα μπορέσει να είναι όπως πριν».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι εξαγωγές της Γερμανίας θα υποστούν ισχυρό πλήγμα, αν οι μικρότερες οικονομίες φύγουν από την Ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα συμβεί διότι δεν θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές από την Γερμανία όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, προσθέτει πως «η Γερμανία έχει αποκομίσει οικονομικά μερίσματα από την συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα την τελευταία δεκαετία, και τώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης. Με τρεις εβδομάδες να απομένουν έως τις ελληνικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει, είναι η ώρα της απόφασης τόσο για το Βερολίνο όσο και για την Αθήνα».