Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η Husqvarna δείχνει την καθημερινή μοτοσυκλέτα του μέλλοντος


Στο DNA του δείχνει να έχει λίγο απ' όλα, μοτοσυκλέτα δρόμου, off-road αλλά και αρκετό από supermotard. Το νέο δημιούργημα της Husqvarna έρχεται να δείξει πώς θα είναι οι καθημερινές μοτοσυκλέτες του μέλλοντος.

Με την υπογραφή του σχεδιαστικού τμήματος της Husqvarna, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την προέλευση και τον κατασκευαστή. Ακολουθώντας πιστά τις γραμμές και τα χρώματα της ιταλικής (συμφερόντων BMW) εταιρείας, το E-go αποτελεί μια ευχάριστη οπτικά έκπληξη.

Πρόκειται για την άποψη της Husqvarna για τη μετακίνηση στις πόλεις του αύριο και μάλιστα με σαφή προσανατολισμό τους νέους και τους αρχάριους οδηγούς. Εκείνους που θέλουν κάτι απλό αλλά και με ηχηρή υπογραφή.

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες σχετικές με τα χαρακτηριστικά του, ωστόσο μόνο παρατηρώντας το, έχεις πολλά να πεις. Και πάνω απ' όλα για το μονόπλευρο πιρούνι που φιλοξενεί και τις δύο μπουκάλες διαμέτρου 35 mm από τη δεξιά μεριά.

Μονόμπρατσο είναι και το ψαλίδι ενώ τα slick ελαστικά που φορά είναι προφανώς μόνο για την καριέρα του ως μοντέλο φωτογράφησης. Στην πραγματική ζωή τα ελαστικά θα είναι διαφορετικά, όπως και ο εξοπλισμός για αστική μετακίνηση (φώτα, φλας κλπ).

Το πλαίσιο που συγκρατεί τις μπαταρίες και τον ηλεκτροκινητήρα είναι από αλουμίνιο, όπως και το ψαλίδι, ώστε να διατηρηθεί το βάρος χαμηλά, στα 80 κιλά. Το κυρίως πλαίσιο είναι ατσάλινο.

Διακρίνεται ο ιμάντας που δίνει κίνηση στο εμπρός γρανάζι της τελικής μετάδοσης. Την συνέχεια της μετάδοσης αναλαμβάνει αλυσίδα και μάλιστα κόκκινη, όπως είναι και σε αρκετά μοντέλα της Husqvarna.

Παρότι δείχνει περισσότερο σαν παιχνίδι, το πρωτότυπο στις φωτογραφίες λειτουργεί κανονικά και περιμένει τη σειρά του για να βγει στην παραγωγή. Μια αγορά που κινείται μουδιασμένα προς το παρόν καθώς τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα σήμερα αποτελούν μια μικρή «δακτυλοδεικτούμενη» μειοψηφία.

Το μέλλον θα είναι σίγουρα διαφορετικό με τους όρους να αναστρέφονται και η BMW βάζοντας μπροστά την Husqvarna τολμά το σχεδιαστικό άλμα σε ένα στίβο που τώρα διαμορφώνεται.












































Πηγή: newsbeast.gr