Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πώς το πιο δημοφιλές μοντέλο της Volkswagen θα γίνει ηλεκτρικό


Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από την παρουσίαση του E-Golf, αλλά ακόμη να το δούμε στον δρόμο. Τι συμβαίνει; Απολύτως τίποτε! Όλα βαίνουν καλώς. Και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα η Volkswagen ανακοίνωσε πως μέσα στο 2013 η νέα εκδοχή του δημοφιλέστερου μοντέλου της θα βγει κανονικά στην αγορά.

Σε περιορισμένη, ωστόσο, παραγωγή, αφού τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ακόμη το μεγάλο πρόβλημα του κόστους και της ανυπαρξίας σταθμών ανεφοδιασμού, οπότε εμπορικά μια τέτοια κίνηση δεν έχει ελπίδες άμεσης επιτυχίας.

Βέβαια, εδώ μιλάμε για ένα ηλεκτρικό Golf. Και μόνο το όνομα και το... γνώριμο look του μοντέλου ίσως έχουν την δυναμική να κινήσουν συνθέμελα ολόκληρη την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και όσων κινούνται γύρω τους. Το E-Golf θα διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα 115 ίππων και μέγιστη απόδοση ροπής 27,5 kgm, ενώ το πιο εντυπωσιακό του στοιχείο θα είναι η αυτονομία του που θα φθάνει τα 150 χιλιόμετρα (χάρη στη μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου που θα φέρει), αλλά και η τελική του ταχύτητα που θα είναι 140 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και δύο χρόνια 500 E-Golfs (που πλέον είναι και η επίσημη ονομασία του μοντέλου και όχι απλώς ένας τίτλος εργασίας) αλωνίζουν την Γερμανία, κάνοντας συνεχείς δοκιμιές. Ήδη ο κινητήρας του έχει δυναμώσει σε σχέση με το αρχικό μοντέλο ενώ σιγά-σιγά σχεδιάζεται και το E-Jetta (γι' αυτό δεν είμαστε σίγουροι ακόμη πως πρόκειται για τελικό όνομα...), αφού η Volkswagen έχει σκοπό να "χτυπήσει" κυρίως στην αγορά του οικογενειακού αυτοκινήτου.

Πηγή: mensguide.gr