Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο Ζαρντίμ και επίσημα στον Ολυμπιακό


Από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ολυμπιακός έχει προπονητή! Όπως αναμενόταν, οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, η οποία θα έχει διάρκεια για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την συνεργασία της με τον προπονητή Λεονάρντο Ζαρντίμ για τα επόμενα δυο χρόνια», ήταν η λιτή ανακοίνωση των ερυθρολεύκων.

Ο Πορτογάλος είχε συμφωνήσει με τους ερυθρόλευκους στη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε αυτή είχαν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας των νταμπλούχων Ελλάδος για να αναλάβει το ρόλο να αντικαταστήσει τον άκρως επιτυχημένο, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ζαρντίμ έχει ξεναγηθεί από τους ερυθρόλευκους στο Ρέντη για να δει τις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας και επέστρεψε στην Πορτογαλία για να τακτοποιήσει κάποια τυπικά θέματα της λύσης του συμβολαίου του με τη Μπράγκα.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Ζαρντίμ έχει ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα της ομάδας μετά από συζητήσεις που είχε από τους υπευθύνους του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος -μάλιστα- έχει ενημερώσει τους υπευθύνους για τον αριθμό των παικτών που θα θέλει να πάρει μαζί του στην προετοιμασία στην Αυστρία αλλά έχει εκφράσει και την πρόθεση του να δουλέψει με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Μιλώντας με τους ανθρώπους της ομάδας ο Πορτογάλος έχει χαρακτηρίσει τον Ολυμπιακό ως μια πολύ μεγάλη πρόκληση για την καριέρα του, ενώ εξέφραζε τη διάθεση άμεσα να πιάσει δουλειά για να μπορέσει να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Σαν στόχους έθετε την κατάκτηση των τίτλων στην Ελλάδα και καλές πορείες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το προφίλ του νέου τεχνικού της ομάδας... όπως το έχει δημοσιεύσει η ιστοσελίδα του Ολυμπιακού:

«Ο Ζαρντίμ είναι 38 ετών, γεννηθείς την 1η Αυγούστου 1974, στη Βενεζουέλα, από Πορτογάλους γονείς. Επέστρεψε στην πατρίδα του σε μικρή ηλικία και εγκαταστάθηκε στη Μαδέιρα. Η ηλικία του δεν λέει την αλήθεια σχετικά με την εμπειρία που έχει στην προπονητική, αφού παρότι είναι μόλις 38 ετών, βρίσκεται στους πάγκους αρκετά χρόνια.

Άρχισε την καριέρα του το 2001 στην Καμάτσα, ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος, ως βοηθός προπονητή. Πόστο το οποίο διατήρησε μέχρι το 2003. Ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή εκείνη τη σεζόν και έμεινε στον πάγκο της μέχρι τα μισά της σεζόν 2007-08.

«Μετακόμισε» στην Τσάβες, την οποία ανέβασε από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας εκείνη τη χρονιά και το 2009 ανέλαβε προπονητής στην Μπέιρα Μαρ. Έμεινε εκεί για δύο χρονιές.

Η παρουσία του εκεί του εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον πάγκο της Μπράγκα. Κατάφερε να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, πίσω από τις Πόρτο και Μπενφίκα, με τις οποίες κοντραρίστηκε για τον τίτλο. Αξιοσημείωτο είναι, φυσικά, το σερί των 15 νικών που πραγματοποίησε στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η εικόνα που παρουσίασε με την Μπράγκα στους αγωνιστικούς χώρους τον καταξίωσαν στη συνείδηση των συμπατριωτών του. Τον αναγνώρισαν, μάλιστα, ως τον κορυφαίο της χώρας για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε».

Πηγή: sport-fm.gr