Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Είναι το American Pie: Reunion η κωμωδία που περιμέναμε; (Vid)

Η σειρά American Pie έγινε γνωστή για την καφρίλα, το βρώμικο χιούμορ της και τον Stifler. Σύγχρονη εκδοχή των εφηβικών κωμωδιών του ’80 και του ’90, έφτασε αισίως την τέταρτη συνέχειά της με το American Reunion. Δέκα χρόνια μετά οι γνωστοί χαρακτήρες των προηγούμενων ταινιών έχουν μεγαλώσει, έχουν αλλάξει, κάποιοι έχουν κάνει παιδιά και κάποιοι με το όνομα Stifler έχουν μείνει ίδιοι. Η συγκέντρωση της τάξης θα τους φέρει πάλι σπίτια τους θυμίζοντάς τους το παρελθόν και ευχάριστες μαζί με δυσάρεστες στιγμές.

Σαν ιδέα προδιαθέτει, γιατί όλοι ξέρουν πως τις πιο άγριες πλάκες δεν τις κάνουν τόσο οι πιτσιρικάδες όσο αυτοί που πλησιάζουν τα πρώτα -άντα και ξέρουν πως είναι οι τελευταίες τους ή έχουν μπει στα πρώτα -άντα και νοσταλγούν εκείνη την εποχή. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Όλοι τους έχουν γίνει ξενέρωτοι φλώροι που περισσότερο λύπηση προκαλούν παρά γέλιο. Τριγυρνάνε γύρω γύρω σαν καλόγεροι προσπαθώντας να αποφύγουν οτιδήποτε μυρίζει σεξ, ακόμα και τις ίδιες τους τις γυναίκες, σε βαθμό που να αναρωτιέται κανείς γιατί δεν έκατσαν σπίτι τους.

O ένας έχει παιδί, νεκρή σεξουαλική ζωή και προσπαθεί να αποφύγει την ξαναμμένη 18ρα που πρόσεχε όταν ήταν μικρή, ο άλλος έχει τρυφερές αναμνήσεις, ο τρίτος δε θέλει να απατήσει τη γυναίκα του, ο τέταρτος είναι χειρότερος βουτυρομπεμπές απ’ ό,τι παλιότερα. Περισσότερο αποπνέουν καταπίεση και κόμπλεξ παρά μπλέξιμο και περιπέτεια.

Ο Stifler είναι ο γνωστός κάφρος που όμως βγάζει λιγότερο γέλιο απ’ ό,τι παλιά επειδή είναι όλοι οι άλλοι είναι τελείως εκτός κλίματος. Οι καταστάσεις που μπλέκουν είναι απλά βαρετές. Παρτάκια, ψιλοφάρσες, η κλασσική σκηνή που πρέπει να βάλουν μια μεθυσμένη μικρή σπίτι της χωρίς να τους καταλάβουν οι γονείς της, μπόλικη βρώμικη γλώσσα από τον Stifler αλλά καθόλου πραγματική καφρίλα και αρκετή αταίριαστη σοβαροφάνεια.


Ω ναι, το American Pie πάει να σοβαρέψει και βάζει τους τυπάκους των προηγούμενων ταινιών να είναι προσεκτικοί, υπεύθυνοι και ηθικοί και να συνειδητοποιούν πως τα χρόνια έχουν περάσει. Από μια τέτοια κατάσταση η ταινία δε βγάζει σχεδόν καθόλου γέλιο, αν και μερικά χαμόγελα τα αποσπά… με το τσιγκέλι. Για σενάριο και σκηνοθεσία δε μπορεί να γίνει καν λόγος, οπότε αυτό που μένει είναι το πόσο θα αρέσει στον καθένα. Όσοι αδιαφόρησαν για τα προηγούμενα American Pie δε θα συμπαθήσουν  τώρα τη σειρά.

Όσοι τους άρεσε θα δουν τι απέγιναν οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες, θα αναγνωρίσουν τα inside jokes και αυτό είναι αρκετός λόγος - ο Stifler έτσι κι αλλιώς φτάνει. Δε θα περάσουν άσχημα αλλά δε θα δουν κάτι ξεχωριστό.

















Πηγή: enternity.gr