Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο


Ο ήλιος καίει και εσύ θέλεις να διαφυλάξεις την ομορφιά σου από τις βλαβερές του ακτίνες; Τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω όλα τα μυστικά για να προστατεύσεις το πρόσωπο και το δέρμα σου.

Διάλεξε το δείκτη σου σωστά: Μπορεί ο ελάχιστος δείκτης προστασίας (SPF) να είναι 6, αλλά για τα πρώτα μπάνια ειδικά (μέχρι να πάρεις λίγο χρώμα) θα χρειαστείς υψηλή προστασία και άρα αντηλιακό με δείκτη από 30 έως 50, ενώ μια μέτρια προστασία με αντηλιακό δείκτη 25 είναι ιδανική για τα επόμενα μπάνια.

Δοκίμασε το: Αφού επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό και για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε περιμένει καμία περίεργη αλλεργική έκπληξη στην παραλία, δοκίμασε την κρέμα που αγόρασες στο σπίτι και ειδικά στον καρπό σου για να βεβαιωθείς ότι έκανες καλή επιλογή.

Στην παραλία: Τουλάχιστον 20 λεπτά πριν πας στην παραλία, φρόντισε να απλώσεις την αντηλιακό σου σε όλο σου το σώμα και το πρόσωπο, έτσι ώστε τα φίλτρα και οι προστατευτικοί παράγοντες να έχουν χρόνο να ενεργήσουν και να δημιουργήσουν το- απαραίτητο- φίλτρο προστασίας.

Ξέχασε τον ήλιο τις δύσκολες ώρες: Εν ολίγοις ξέχασε την παραλία την ώρα που οι ακτίνες του ήλιου είναι βλαβερές, ειδικά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5. Αν πάλι είσαι εκείνη την ώρα στη θάλασσα φρόντισε να ανανεώνεις πολύ συχνά το αντηλιακό σου μετά τις βουτιές, ακόμη και αν κάθεσαι στον ίσκιο μιας και δεν σημαίνει ότι δεν σε βλέπει ο ήλιος.

Όσο πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα έχεις τόσο πιο συχνά πρέπει να ανανεώνεις την κρέμα σου. Η ανάγκη της σκουρόχρωμης επιδερμίδας δεν συγκρίνεται με μια λευκή που είναι ευαίσθητη και επιρρεπής στις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς.

Μην ξεχνάς το καπέλο σου: Το απαραίτητο αξεσουάρ φυσικά είναι το καπέλο που προστατεύει το πρόσωπο και τα μαλλιά σου από τον ήλιο.

Βάλε την ενυδατική σου: Μετά το μπάνιο στη θάλασσα και αφού κάνεις ντους, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα σου, μια καλή ενυδατική κρέμα που θα κάνει το δέρμα σου απαλό, απαλύνοντας τη ξηρότητα που προκαλεί το θαλασσινό αλάτι και ο ήλιος.

Η καρύδα είναι πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία και καλό είναι να διαλέξεις μια κρέμα με βάση αυτήν, ειδικά αν έχεις ξηρή επιδερμίδα.

Πηγή: womenonly.gr