Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

FIFA 13: Τα πρώτα στοιχεία

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία πριν μερικές ημέρες να υποδεχτούν το πρώτο teaser trailer για το PES 2013, με την Konami να δίνει ελάχιστες πληροφορίες στο κοινό. Πλέον ήρθε η ώρα της EA, η οποία και δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες για το FIFA 13, αλλά και τις πιο σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο gameplay που θα υπάρχουν, τουλάχιστον σε επικεφαλίδες.

Συγκεκριμένα, η φετινή έκδοση του ποδοσφαιρικού τίτλου της ΕΑ θα φέρει στο προσκήνιο πέντε αλλαγές, οι οποίες έχουν να κάνουν με: έλεγχος της μπάλας στην υποδοχή, σύγκρουση παικτών, ντρίμπλα, φάουλ με τακτική και επιθετική τεχνητή νοημοσύνη.
Αρχικά, πλέον θα είναι πιο δύσκολο για κάποιον παίκτη να κοντρολάρει μπάλα που υποδέχεται από κάποιον συμπαίκτη του. Παράγοντες που θα καθορίζουν την επιτυχία της υποδοχής θα είναι η ταχύτητα της μπάλας, η δύναμη της πάσας, το ύψος που πιάνει η μπαλιά και η τεχνική κατάρτιση κάθε αθλητή (στατιστικά εν ολίγοις). Ακόμη, όσον αφορά στην Impact Engine και τις κόντρες στα σώματα των αθλητών, ο υπεύθυνος ανάπτυξης David Rutter δήλωσε πως έχουν εξαφανιστεί τα μη ρεαλιστικά animations, που έκαναν τους ποδοσφαιριστές να συγκρούονται αφύσικα και να γεμίζει το διαδίκτυο με αστεία videos.


Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, η μηχανή έχει βελτιωθεί και προσφέρει σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς που εστιάζουν αρκετά στα σημεία επαφής στο επάνω μέρος του σώματος των ποδοσφαιριστών. Όσον αφορά στην ντρίμπλα, στο FIFA 12, οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να την πραγματοποιήσουν απλά αλλάζοντας κατεύθυνση. Πλέον, στο FIFA 13 κάτι τέτοιο δεν είναι απλά δυνατόν. Αλλαγή θα έχουμε και στο σύστημα των εκτελέσεων φάουλ, αφού έως και τρεις παίκτες μπορούν να μαζεύονται γύρω της και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για πολλές εναλλακτικές: από προσποίηση σουτ και πάσα κρυφή, έως και απευθείας εκτέλεση.

Τέλος, σημαντική βελτίωση έχουμε και στην τεχνητή νοημοσύνη και συγκεκριμένα τους τομείς της επίθεσης. Συγκεκριμένα, οι παίκτες που ελέγχονται από την CPU χαράζουν καλύτερες διαδρομές στο τρέξιμο, ενώ μαντεύουν και πιο επιτυχημένα το που θα τους πασάρετε την μπάλα. Οι επιθετικοί κάνουν πλέον πιο σωστές κινήσεις στον ανοιχτό χώρο, ενώ προσέχουν περισσότερο και το θέμα του τεχνητού off-side. Περισσότερα αναμένεται να έχουμε μέχρι την Ε3…



Πηγή: enternity.gr