Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Κέρδη 57 εκατ. στην ΕΡΤ


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης και οι συνεργάτες του, σε συνέντευξη τύπου υπεραμύνθηκαν την απόφασή τους για το ποσό που δόθηκε στα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, επισήμαναν ότι τα έσοδα της ΕΡΤ τη διετία 2010-2011 είχαν πλεόνασμα 91 εκατ. ευρώ!

Όπως ανέφεραν ο Προεδρεύων, Στέλιος Στεφάνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης και το Δ.Σ., η εταιρεία εξάλειψε επιπλέον την ανάγκη τραπεζικού δανεισμού, ενώ μείωσε τις οφειλές της προς τους προμηθευτές κατά 68 εκατ., απ'οπου και προήλθαν τα πλεονάσματα. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Συγκεκριμένα, η δημόσια τηλεόραση το 2011 εμφάνισε κέρδη 57 εκατ. ευρώ, προ φόρων, ενώ το 2009 είχε ζημιές 9 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της ΕΡΤ Α.Ε. τη διετία του 2010-2011 μειώθηκαν κατά 46 εκατ. ευρώ εξαιτίας της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων κατά 31 εκατ. ευρώ και της παραίτησης της εταιρείας από τις κρατικές επιχορηγήσεις, ύψους 9 εκατ. ευρώ. Όμως, απ' την άλλη τα έξοδα μειώθηκαν κατά 112 εκατ. ευρώ, καθώς μειώθηκε το προσωπικό κατά 400 άτομα και οι μισθοί όσων παρέμειναν κατά 35%.

Ο κ. Στεφάνου σε ερώτηση για το τι θα συμβεί το 2012 απάντησε ότι «τα έσοδα αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με μια μικρή μείωση ύψους 1-2 εκατ. ευρώ». Όπως υπολογίζουν, η διαφημιστική δαπάνη θα ανέβει κατά 3-4 εκατ. ευρώ χάρη στο Euro 2012 και τους Ολυμπιακοί Αγώνες που η ΕΡΤ έχει τα δικαιώματα.

Επίσης, αποκάλυψαν ότι το ποσό που θα δαπανηθεί για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου ανέρχεται στα 1,3 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την ποινική δίωξη για τις συμβάσεις για τα δικαιώματα από τη μετάδοση των αγώνων του Champions League, ο κ. Ταγματάρχης και τα μέλη του ΔΣ δεν έκαναν κανένα σχόλιο, διότι όπως τόνισαν, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.