Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τους πήρε στο… κυνήγι ο LeBron


Το Miami έκανε ένα απίστευτο επιμέρους 30-2 από το 18’ έως το 27’ και «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τους Knicks με 100-67, κάνοντας το 1-0 στη σειρά. Σαν να μην έφτανε η συντριβή, η Νέα Υόρκη έχασε και τον Iman Shumpert στο 3ο δωδεκάλεπτο. 

Επειτα από έναν αγώνα της preseason με τους Nets, ο Amare Stoudemire έλεγε στον Josh Harrelson ότι όταν φτάσει η ώρα των playoffs, οι Knicks θα πάνε στη Νότια Φλόριντα για… κυνήγι. «Θα κυνηγήσουμε τον LeBron και τον D-Wade» είχε προβλέψει από το Δεκέμβριο ο «STAT». Το κακό για τον Amare και τους Knicks είναι ότι δεν είχε προβλέψει σωστά ποιος θα είναι ο κυνηγός και ποιος το θήραμα στη σειρά…

Το Miami μετέτρεψε σε ανέλπιστο περίπατο (100-67) το εναρκτήριο παιχνίδι μιας σειράς που όλοι περίμεναν ότι θα αναβιώσει τις επικές κόντρες της δεκαετίας του ’90, όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (1997 έως και 2000), με τους Knicks να προκρίνονται 3 φορές. Φευ…

Αυτή η αίσθηση διήρκεσε ακριβώς 18 λεπτά στην American Airlines Arena, όταν το σκορ ήταν ακόμα 32-29 και το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν ο… Baron Davis, που είχε προλάβει να βάλει 10 πόντους. Από εκεί και πέρα ο LeBron James ανέλαβε δράση, με το μάτι να… γυαλίζει λες και ήταν αποφασισμένος να νικήσει μόνος του τη Νέα Υόρκη.

Ο «King» ήταν ο βασικός υπεύθυνος του απίστευτου 30-2 που έκανε η Heat στην πρώτη και στη δεύτερη περίοδο, κόβοντας από νωρίς τον «αέρα» των Νεοϋορκέζων, οι οποίοι «ένιωθαν καλά» πριν από την έναρξη της σειράς για τις πιθανότητές τους. Σίγουρα ο Carmelo Anthony (3/15 σουτ) δεν πρέπει να έβρισκε τη σειρά «διασκεδαστική» (έτσι δήλωσε πριν από το ματς) όταν είχε 0/7 σουτ στο πρώτο δωδεκάλεπτο.

Oύτε καν όταν «κουτούλαγε» συνεχώς στην… ανυπόφορη άμυνα του Miami. Πολύ περισσότερο δε όταν έβλεπε τη διαφορά να ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο και να φτάνει μέχρι και το… +47 (84-47) στο 37’, με τους γηπεδούχους να έχουν μέχρι εκείνο το σημείο 34 πόντους προερχόμενους από τα… 24 λάθη των Knicks!

Την ίδια ώρα που το Miami σούταρε με καλά ποσοστά και έπαιζε ομαδική άμυνα για σεμινάριο, οι Knicks έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο (έκαναν τα 13 από τα 24 στο 2 δωδεκάλεπτο!!!) και σούταραν σταθερά χειρότερα από 35% εντός πεδιάς. Το κυριότερο όμως ήταν ότι έχασαν τελείως τον έλεγχο και τη ψυχραιμία τους, πότε από κάποια αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα των διαιτητών στο πρώτο ημίχρονο, πότε από τους… θεατρινισμούς του James, που κέρδιζε φάουλ με το… σφύριγμα του ανέμου.

Συν τοις άλλοις, οι Knicks έχασαν στο 30’ και τον Iman Shumpert, ο οποίος «γύρισε» το αριστερό γόνατο και αποχώρησε χωρίς καν να μπορεί να το πατήσει. Στο τέλος της βραδιάς, βέβαια, η ουσία ήταν η ίδια για τη Νέα Υόρκη, η οποία παρέμεινε χωρίς νίκη σε σειρά playoffs από το 2001, γνώρισε την 4 φετινή ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις με το Miami και επιβεβαίωσε τον Charles Barkley, που είχε προβλέψει στο ESPN: «οι Νικς δεν μπορούν να νικήσουν τη χιτ».

Πηγή: sport24.gr