Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οι Κροίσοι πλουτίζουν και οι μαθητές... πεινούν


Οι αντιθέσεις στη βρετανική κοινωνία ολοένα και μεγαλώνουν όπως καταδεικνύεται από δύο διαφορετικές έρευνες, αφού, σύμφωνα με την πρώτη, οι πλούσιοι στη Βρετανία αύξησαν την περιουσία τους εν μέσω κρίσης, ενώ, σύμφωνα με την άλλη, ολοένα και περισσότεροι μαθητές υποσιτίζονται εξαιτίας της κρίσης.

Οπως φαίνεται από τη λίστα των 1.000 πλουσιότερων κατοίκων της Βρετανίας που δημοσίευσε η κυριακάτικη έκδοση των Τάιμς, η συνολική τους περιουσία τον τελευταίο μόνο χρόνο έφτασε τα 509 δισεκατομμύρια ευρώ (414 δισ. λίρες Αγγλίας), δηλαδή αυξήθηκε κατά 4,7% από πέρυσι! Ο συνολικός πλούτος τους λοιπόν έχει φτάσει σε επίπεδα μεγαλύτερα από αυτά πριν από την κρίση του 2008. Στη λίστα υπάρχουν 77 δισεκατομμυριούχοι που κατέχουν τα 88 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο του πλούτου που κατέχουν οι 1.000 πλουσιότεροι Βρετανοί.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Ινδός κολοσσός στο εμπόριο ατσαλιού Λάκσμι Μιτάλ με 16 δισεκατομμύρια ευρώ, δεύτερος ο επίσης μεγιστάνας της βιομηχανίας μετάλλου, ο Αλισερ Ουσάνοφ με 15 δισεκατομμύρια ευρώ και τρίτος ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς με 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Prince's Trust, το 48% από 515 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε έρευνα παραδέχεται ότι οι μαθητές τους συχνά φαίνονται πεινασμένοι ή τρέφονται ελλιπώς. Το 25% των εκπαιδευτικών αυτών ανέφερε ότι οι μαθητές τους υποσιτίζονται ακόμα και κατά την ώρα του σχολείου, ενώ το 70% ανησυχούν για το μέλλον των μαθητών τους, πολλοί από τους οποίους θα αναγκαστούν να παρατήσουν το σχολείο και θα καταφύγουν σε κρατικά επιδόματα.

Πηγή: ethnos.gr