Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Διοργάνωση Εκδήλωσης Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού


Η DIELPISFORMULA1 και ο εκδοτικός οργανισμός FREE SUNDAY – CITY PRESS – CAM & CPRESS.GR, διοργανώνουν καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα την εικαστική παρέμβαση στο διάγραμμα που δημιουργεί η διαδρομή της “θεμιστόκλειας Πίστας”, με σκοπό την προβολή της Υποψηφιότητας αλλά και της δημιουργίας ενός event με πανελλαδική προβολή

Η έναρξη του διαγωνισμού έγινε στις 16 Μαρτίου 2012 ενώ η απονομή των βραβείων στους νικητές, έχει ορισθεί για τις 28 Ιουνίου 2012. Η εκδήλωση έκθεσης όλων των διαγωνιζόμενων έργων και της απονομής βραβείων θα γίνει στο χώρο του “Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου”, που βρίσκεται στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού 33 - 35 & Πατησίων, στην Αθήνα και ώρα 20:00.

Στη τελετή απονομής θα παρευρίσκονται όλοι οι φορείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ καθώς επίσης Δήμαρχοι και εκπρόσωποι αντίστοιχων Υπουργείων, που συμμετέχουν στη προσπάθεια αυτή.

Την εκδήλωση θα καλύπτουν τηλεοπτικά κανάλια με προβολή σε αρκετούς σταθμούς και δημοσιογράφοι από έντυπο τύπο, ώστε να γίνει η καταχώρηση σε στήλες που θα αναφέρονται στον διαγωνισμό.

Με την παρουσία τους θα μας τιμήσουν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και πρόσωπα του χώρου παρέχοντας τη στήριξη τους στην εκδήλωση και την ανάλογη δημοσιότητα.

Στο πέρας της εκδήλωσης θα διενεργηθεί δημοπρασία των έργων,  έσοδα από την οποία θα προσφερθούν στο "Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ" .

Για το σκοπό αυτό, έργα τους θα προσφέρουν οι καλλιτέχνες: Κώστας Βαρώτσος, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, Τίνα Καραγεώργη, Αφροδίτη Λίτη, Ανδρέας Νικολάου, Έλενα Παπαδημητρίου, Μιλτιάδης Παπαστάμου, Νίκος Παπουτσίδης και Λία Σταμοπούλου.
 
Αθήνα    
20/6/2012            


                                                             Με εκτίμηση
                                                             Για τη DielpisFormula1
                                                             Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου


                                                            

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πείτε του κι άλλα…(Vid)

Τον χαρακτήρισαν «λίγο»…

Μετά το ματς των Πορτογάλων με την Δανία κάποιοι τον είπαν «γατάκι»!
Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάπου… εκνευρίστηκε και αποφάσισε να δείξει την αξία του. Το έκανε αρχικά με τους Ολλανδούς και σήμερα το επανέλαβε με τους Τσέχους. Με ένα υπέροχο δικό του γκολ (79΄) και αφού πρώτα είχε… προειδοποιήσει με δύο δοκάρια, πήρε από το χέρι την ομάδα του, την οδήγησε στην νίκη 1-0 και στα ημιτελικά του Euro 2012 εκεί όπου θα περιμένει τον νικητή του Ισπανία-Γαλλία.

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, έφτασε τα τρία γκολ και τέσσερα δοκάρια στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, δίνοντας την απάντησή του σε όσους τον αμφισβήτησαν. Οι Πορτογάλοι που θα βρεθούν στους «4» του ευρωπαϊκού για τρίτη φορά στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις, ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς.

Με την τριπλέτα στα χαφ που αποτελείται από Βελόσο, Μουτίνιο και Μεϊρέλες να σου δίνει την αίσθηση ότι είναι… παντού, τον Νάνι σε μεγάλα κέφια και τον Κριστιάνο τρομερά ορεξάτο, οι παίκτες του Μπέντο μπορεί να άργησαν να φτάσουν στο γκολ αλλά δεν έδειξαν διάθεση σε κανένα σημείο του ματς να αφήσουν την πρόκριση να τους ξεφύγει.

Το γκολ της πρόκρισης:


















Πηγή: sport-fm.gr
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αντί φανέλες… παραλίγο μπουνιές (Vid)

Είθισται οι αντίπαλοι να ανταλλάσσουν φανέλες σε ένδειξη αθλητικού πνεύματος. Όμως στον αγώνα της Παλμέιρας με τη Βάσκο ντα Γκάμα λίγο έλειψε μία τέτοια ανταλλαγή να εξελιχθεί σε «θερμό» επεισόδιο.

Ο Λουίς Έντερ της Βάσκο έβγαλε τη φανέλα του για να τη δώσει στον Μάρσιο Αραούζο της Παλμέιρας, ωστόσο ο τελευταίος δεν φάνηκε να έχει την ίδια διάθεση. Ο πρώτος επιχείρησε να του την πάρει με το ζόρι, αλλά ο αντίπαλός του αντέδρασε και τελικά του πρόσφερε μία… χειραψία, κάτι που δεν εκτιμήθηκε από την άλλη πλευρά.

«Πήγε να μου κλέψει τη φανέλα. Μου έδωσε τη δική του, αλλά εγώ δεν του έδωσα τη δική μου», δήλωσε χαμογελαστός ο Αραούζο λίγο πριν περάσει στα αποδυτήρια, αφού κατάφερε να δώσει το χέρι του και να πάρει μία εμφάνιση.















Πηγή: sport-fm.gr

Οι πιο άχρηστες ασκήσεις στο γυμναστήριο

Γιατί και πως χάνεις το χρόνο σου όταν χρησιμοποιείς μηχανήματα κοιλιακών, πρέσες ποδιών και ελλειπτικά.

Το να χάνεις χρόνο στο γυμναστήριο είναι ο κανόνας. Όχι η εξαίρεση. Όπως όλοι και συ θα ξεκινήσεις με τα μηχανήματα, θα νομίζεις ότι γυμνάζεσαι μέχρι που κάποιος τραυματισμός ή η στασιμότητα θα σου χτυπήσουν καμπανάκι. Και τότε θα πρέπει να δεις τι κάνεις λάθος και να το διορθώσεις.

Μηχανή κοιλιακών

Τα ροκανίσματα και οι κλασσικοί κοιλιακοί επιφέρουν υπερβολική κάμψη της οσφυικής χώρας και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βάζεις πρόσθετο βάρος. Όπως με το μηχάνημα των κοιλιακών. Αν και μπορεί, όντως, να σε κάνει να νιώσεις τους κοιλιακούς σου να καίγονται η πιθανότητα τραυματισμού εξαιτίας του υπερβολικού εύρους στην κίνηση είναι μεγάλη.

Τι πρέπει να κάνεις

Οι καλύτερες ασκήσεις κοιλιακών είναι αυτές που περιορίζουν την πιθανότητα τραυματισμού. Άρσεις ποδιών στη ρωμαική καρέκλα, ροκανίσματα με fitball, έλξεις/Jacknife με fitball, πλευρικές κάμψεις σε τροχαλία, πλευρικές κάμψεις σε πάγκο ραχιαίων, περιστροφές σε τροχαλία μπορούν να σου δώσουν το αποτέλεσμα που θες με πολύ περισσότερη ασφάλεια.

Μηχανή lower back

Όπως και στο μηχάνημα των κοιλιακών, η κίνηση σε μια προκαθορισμένη διαδρομή δεν είναι ότι καλύτερο για να δυναμώσεις τους μύες της πλάτης. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσεις την προσπάθεια στους μύες της οσφυικής χώρας αφού όπως οι περισσότεροι, θα σπρώξεις πιο πολύ με το υπόλοιπο σώμα. Οπότε μηδέν εις το πηλίκο.

Τι πρέπει να κάνεις


Αν είσαι “προχωρημένος” μπορείς να δοκιμάσεις deadlifts και άρσεις “good morning”. Δύσκολες ασκήσεις αλλά αν ξέρεις την τεχνική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Διαφορετικά, στον πάγκο των ραχιαίων για εκτάσεις πλάτης.


Μηχανή τετρακέφαλων

Το περίεργο είναι ότι αυτό το μηχάνημα χρησιμοποιείται για την αποθεραπεία και ενδυνάμωση μετά από τραυματισμούς στο γόνατο όταν είναι σίγουρο ότι μπορεί να διαλύσει τα γόνατα σου. Ειδικά όταν τα φορτία που βάζεις είναι υπερβολικά. Ναι μπορείς να κάνεις τους τετρακέφαλους σου να εκραγούν αλλά μπορεί να τρέχεις και για χειρουργείο.

Τι πρέπει να κάνεις

Μπροστινές, πλάγιες και στατικές προβολές ή παραλλαγές squat με το ένα πόδι! Έτσι απλά.
Μηχανή στήθους (pec deck)

Η άσκηση με το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πιο διαδεδομένη και από τις πιέσεις σε οριζόντιο πάγκο. Περιορίζει, όμως, την ενεργοποίηση των σταθεροποιητικών μυών όπως φυσιολογικά γίνεται στις εκτάσεις. Με μεγάλα φορτία μάλιστα μπορεί να προκαλέσει τραυματιμούς στους ώμους και τους δικέφαλους.

Τι πρέπει να κάνεις

Το ιδανικό για να γυμνάσεις το στήθος σου είναι ένας συνδυασμός από push-ups, εκτάσεις και πιέσεις με αλτήρες σε πάγκο.

Ελλειπτικά

Ευτυχώς δε βλέπεις πολλούς άντρες στα ελλειπτικά και αν αυτό γίνεται είναι μάλλον γιατί έχουν να γυμναστούν δεκαετίες ολόκληρες. Ναι, αν ισχύει αυτό το τελευταίο, ένα ελλειπτικό μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις και μετά να ανέβεις στο διάδρομο για πραγματικό κάψιμο θερμίδων. Μη σε ξεγελά η ευκολία του. Δεν πρόκειται να κάψεις θερμίδες ούτε με στα προγράμματα διαλλειματικής πολύ απλά γιατί το εύρος της κίνησης είναι πολύ μικρό.

Τι πρέπει να κάνεις

Η διαλειματική προπόνηση σε διάδρομο ή σε ποδήλατο spinning είναι σαφώς ανώτερη άσκηση και στο ίδιο χρόνο καις περισσότερες θερμίδες από το αργό cardio.

Πρέσσα ποδιών

Υποτίθεται ότι όλες οι πρέσες εξομοιώνουν το squat. Μόνο που το κανονικό το squat απαιτεί την ενεργοποίηση σχεδόν όλου του σώματος κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σε μια πρέσα. Πολύ βάρος και κακή τεχνική εγγυούνται φτωχά αποτελέσματα.

Τι πρέπει να κάνεις

Οι καλύτερες ασκήσεις για τα πόδια είναι οι προβολές, τα squat και οι παραλλαγές τους με το ένα πόδι. Συμπληρωματικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάστιχα ή ασκήσεις με το βάρος του σώματος.

Πηγή: oneman.gr

Η μούσα της Εθνικής Ελλάδος ψηφίζει Cristiano Ronaldo και Mario Balotelli


Συνέντευξη στο "Εθνοσπόρ" έδωσε η Ελληνίδα που έχει κλέψει την παράσταση στις κερκίδες της Πολωνίας.

Λέγεται Αγγελική-Αντριάνα, είναι 26 ετών, αισθητικός στο επάγγελμα και ζει μόνιμα στην Καλαμπάκα. Από το πρώτο ματς της Εθνικής απέναντι στους Πολωνούς στην πρεμιέρα του Euro 2012 έγινε η νέα σέξι ατραξιόν της εξέδρας. Μια Αγγελική-Αντριάνα στη θέση της Νάντιας Σερλίδου (άντε, και του τσολιά).

Μιλώντας στο "Εθνοσπόρ", η 26χρονη της οποίας η μητέρα είναι Πολωνή δήλωσε ταπεινά και αλτρουιστικά ότι "υπάρχουν πολύ πιο ωραίες κοπέλες από εμένα στο γήπεδο", αλλά παραδέχτηκε ότι οι προτάσεις από τους άντρες πέφτουν βροχή.



Στον τρόπο υπάρχει ένα θεματάκι, αλλά ΟΚ. "Ορισμένοι μου την πέφτουν με έξυπνο τρόπο, άλλοι με πιο άκομψο. Τα κλασικά που κάνουν οι άντρες".
Η Αγγελική-Αντριάνα παραδέχτηκε ότι είχε σκεφτεί να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, αλλά τα 162 της εκατοστά στάθηκαν μάλλον αποτρεπτικός παράγοντας.
Όσον αφορά το τι ψάχνει σε έναν άντρα, δήλωσε ότι μετράει για εκείνη η καρδιά, η αγάπη και η πίστη, ενώ διάλεξε Cristiano Ronaldo και Mario Balotelli από τη λίστα με τους πιο hot ξένους παίκτες του Euro.



Την Παρασκευή, η Εθνική αντιμετωπίζει τη Γερμανία για μια θέση στα ημιτελικά του Euro 2012 και το μυαλό μας θα είναι και λίγο στις εξέδρες. Όχι;

Πηγή: cosmo.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Πώς θα είναι το Ντουμπάι εάν… εγκαταλειφθεί;


Όλο και περισσότεροι ουρανοξύστες, χλιδάτα ξενοδοχεία και εντυπωσιακοί κήποι, μοναδικά κτίρια στον κόσμο και μεγάλα εμπορικά κέντρα αποδεικνύουν πως το Ντουμπάι έχει κερδίσει μέχρι στιγμής το στοίχημα της ανάπτυξης.

«Ωστόσο, με την παγκόσμια ύφεση και τα συσσωρευμένα χρέη να απειλούν το μέλλον της πόλης αυτής, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως το ενδεχόμενο μιας κατάρρευσης δεν αποτελεί μόνο σενάριο επιστημονικής φαντασίας», λέει ο βραβευμένος Βρεατανός φωτογράφος και καλλιτέχνης Richard Allenby-Pratt.

Αυτό είναι ένα εφιαλτικό σενάριο για το «μαργαριτάρι» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έτσι όπως παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις απόκοσμες εικόνες του φωτογράφου, όπου φαίνονται οι δρόμοι και τα πολυτελή θέρετρα να στερούνται ανθρώπινης ζωής και το μόνο που παραμένει είναι τα άγρια ζώα να περιφέρονται ανάμεσα στα ερείπια!

Γαζέλες, λιοντάρια, ζέβρες αλλά και πολλά εξωτικά ζώα απολαμβάνουν την ελευθερία τους μέσα στην εγκαταλειμμένη πόλη, καθώς ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο Burj Al Arab δεσπόζει στον ορίζοντα.

«Κύρια πρόθεσή μου με αυτό το έργο είναι να τονίσω πόσο ευάλωτο μπορεί να είναι μέχρι το 2017 το σύγχρονο οικονομικο-κοινωνικό μοντέλο του Ντουμπάι. Κυρίως επειδή το εργατικό δυναμικό, που απαρτίζεται ως επί το πλείστον από ξένους μετανάστες, δεν έχει τη δυνατότητα να πάρει την εθνικότητα της χώρας.


Έτσι, το 90% του πληθυσμού δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκαλέσει το Ντουμπάι… σπίτι του! Πράγμα που -κατά τη γνώμη μου- θα οδηγήσει σε μια μαζική φυγή και στην επακόλουθη κατάρρευση των βασικών υποδομών.


Επίσης, ελπίζω μέσα από τις εικόνες αυτές να αναδειχθούν τα δεινά των άγριων ζώων, των οποίων τα ενδιαιτήματα έχουμε πλήρως λεηλατήσει…», επεξηγεί ο Βρετανός φωτογράφος και συμπληρώνει:

«Οι φωτογραφίες αυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα μέλλον χωρίς ανθρώπους, όπου τα λείψανα των μη πραγματοποιηθέντων φιλοδοξιών μας θα κατοικούνται από μερικά από τα είδη που εμείς οι ίδιοι στη σημερινή εποχή τα έχουμε φέρει τόσο κοντά στην εξόντωση».













Πηγή: perierga.gr

Η δήλωση ΣΟΚ του… Γιώργου Καραγκούνη (;)


Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας της χώρας μας, Γιώργος Καραγκούνης. Σύμφωνα με αναρτήσεις που "βγήκαν στον αέρα" του διαδικτύου, δήλωσε πως: «Πήραμε το μήνυμα των χτεσινών εκλογών και όλοι οι παίκτες αποφασίσαμε στον αγώνα εναντίον της Γερμανίας να κάνουμε αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων: θα κάτσουμε να χάσουμε».

Όπως ήταν επακόλουθο, τα πληκτρολόγια των δημοσιογράφων και όχι μόνο πήραν «φωτιά», καθώς όσοι είδαν αυτή την… είδηση έσπευσαν να την αναδημοσιεύσουν. Ο «Κάρα», έβαλε σε σκέψεις τους πάντες σχετικά με το πώς βλέπουν την τωρινή κατάσταση στη χώρα μας, οι διεθνής παίκτες της Εθνικής Ελλάδος.

Πάντως, στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν και αρκετά ερωτηματικά. Με μια πρώτη «ματιά» και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Ουδείς δεν έχει βγει να πει κάτι για αυτή την... τοποθέτηση του "Κάρα", που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ούτε καν ο ίδιος. Η ιστοσελίδα που δημοσίευσε πρώτη τα συγκεκριμένα λόγια, έγινε η πηγή όλων των υπολοίπων που αναδημοσίευσαν την είδηση.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε, τόνισε πως για να πάει παραπέρα η Ελλάδα στο θεσμό, θα χρειαστεί να νικήσει "υπερδυνάμεις". «Εμείς δεν βλέπουμε κανέναν αντίπαλο με την έννοια ότι σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Όπως για να φτάσουμε έως εδώ αντιμετωπίσαμε “μεγαθήρια”, έτσι και για να πάμε παραπέρα, είναι λογικό να χρειαστεί να νικήσουμε “υπερδυνάμεις”!».

«Εμείς κοιτάμε μόνο την ομάδα μας, να είμαστε αυτοί που πρέπει και από ‘κει και πέρα θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ωστόσο, εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή την διαδικασία να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο... Θα παίξουμε τη μπάλα μας και ότι καταφέρουμε», δήλωσε ο Καραγκούνης αναλυτικά.

Ο Μπονούτσι "φίμωσε" τον Μπαλοτέλι


Το παιχνίδι της Ιταλίας με την Ιρλανδία ήταν τελικός. Οι Azzurri ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη και με το γκολ του Κασάνο στο πρώτο ημίχρονο έβαλαν τις βάσεις για πρόκριση στους "8".

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα λόγω κάποιων ενοχλήσεων τις προηγούμενες ημέρες αλλά ο Τσέζαρε Πραντέλι τον έριξε στο παιχνίδι προ το τέλος του αγώνα για να... καθαρίσει το ματς. 

Σίγουρα ένα από τα πράγματα που ζήτησε ο 54χρονος τεχνικός ήταν το πρώτο γκολ του Super Mario στην διοργάνωση και ο ταλαντούχος επιθετικός το έκανε και με το παραπάνω. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και στη συνέχεια τράβηξε τα φλας πάνω του, όπως κάνει τις περισσότερες φορές.

Ο Μπαλοτέλι σπάνια πανηγυρίζει τα τέρματα που πετυχαίνει διατηρώντας ένα μπλαζέ ύφος τις περισσότερες φορές. Κάπως έτσι φάνηκε να είναι και ο πανηγυρισμός του στο πολύ όμορφο γκολ κόντρα στην Ιρλανδία αλλά μετά άρχισε τα... δικά του. Προσπάθησε να πει κάτι που θα το έπιαναν σίγουρα οι κάμερες αν δεν του έκλεινε το στόμα ο Λεονάρντο Μπονούτσι και το συνδύασε με κάποιες χειρονομίες.

Ο 25χρονος αμυντικός αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως δεν κατάλαβε τι ξεκίνησε να πει ο συμπαίκτης του λέγοντας μόνο πως ήταν στα αγγλικά κι όχι στα ιταλικά.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:



















































Πηγή: sport24.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τα ρούχα της Apple



Ο περισσότερος κόσμος έχει συνδέσει την Apple με καλοσχεδιασμένες συσκευές και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Κάποια στιγμή κατά τη δεκαετία του '80 όμως, η εταιρεία είχε αποφασίσει να μπει και στο χώρο της ένδυσης.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν πώς θα μπορούσαν να είναι τα ρούχα της Apple, ρίξτε μια ματιά. Ακόμη και οι πλέον φανατικοί της εταιρείας, δύσκολα θα τα φορούσαν.







Πηγή: newsbeast.gr

Δήλωση σοκ του Γιώργου Καραγκούνη

Πριν από λίγο, ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πήραμε το μήνυμα των χτεσινών εκλογών και όλοι οι παίκτες αποφασίσαμε στον αγώνα εναντίον της Γερμανίας να κάνουμε αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων: θα κάτσουμε να χάσουμε».

Πηγή: pitsirikos.net