Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Saved by the... rain!

Ο τελικός του Ρολάν Γκαρός διακόπηκε λόγω βροχής στο τέταρτο σετ και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (11/6, 14.00). Ο Ναδάλ προηγούνταν στον τελικό με τον Τζόκοβιτς να έχει τον έλεγχο του ματς σε εκείνο το σημείο.

Υπήρξε και τρίτος... φιναλίστ στον ιστορικό τελικό του Ρολάν Γκαρός! Η παριζιάνικη βροχή επισκίασε τις προσπάθειες του Ράφα Ναδάλ και του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι δύο φιναλίστ δεν ξαναβγήκαν στο "Φιλίπ Σατριέ" μετά τη δεύτερη διακοπή λόγω βροχής.

Ο Ναδάλ προηγούνταν στο σκορ με 6-4, 6-3, 2-6, 1-2 του Τζόκοβιτς στον τέταρτο συνεχόμενο Grand Slam τελικό που αναμετρώνται οι δύο αντίπαλοι.

Σε εκείνο το σημείο ο Ναδάλ είχε καταφέρει να ξαναμπεί στο ματς μετά από οκτώ απανωτά κερδισμένα γκέιμς από τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο. Ο Ισπανός αριστερόχειρας πίεζε τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα, καθώς η βρεγμένη επιφάνεια γλιστρούσε πολύ.

Τελικά αναγκάστηκε ο διευθυντής του τουρνουά να ξαναβγεί στο κορτ για δεύτερη φορά και να στείλει τους δύο παίκτες στα αποδυτήρια.

Την πρώτη φορά ο αγώνας διακόπηκε για 27 λεπτά με τον Ναδάλ να προηγείται στο σκορ με 6-4 (με τρία break στο σερβίς του Τζόκοβιτς), 5-3 χάρη σε μια απαράμιλλη εμφάνιση. Την ίδια ώρα το παιχνίδι του Τζόκοβιτς παρουσίαζε εκλάμψεις, αλλά σε γενικές γραμμές το παιχνίδι του Σέρβου βρισκόταν σε αποσύνθεση και εκνευρισμένος ξέσπασε στη ρακέτα του, την οποία έκανε χίλια κομμάτια πάνω στην καρέκλα!


Όταν ο αγώνας ξεκίνησε ξανά ο Ναδάλ σέρβιρε και πήρε το δεύτερο σετ. Η συνέχεια ήταν διαφορετική! Ο Τζόκοβιτς που είχε ήδη κάνει ντους και είχε αλλάξει ρούχα και παπούτσια, σηκώθηκε από την καινούργια καρέκλα του και φανερά... φρέσκος, βελτίωσε το άθλιο ποσοστό του στο πρώτο σερβίς και τιμώρησε το σερβίς του αντιπάλου του με σπουδαίες επιστροφές, αναγκάζοντας τον Ναδάλ να χάσει το πρώτο του σετ φέτος στο Παρίσι.

Το κοινό ενθουσιάστηκε παρά τη βροχή και όλα φαίνεται πως για πρώτη φορά μετά το 1973 ο νικητής του Ρολάν Γκαρός δεν θα στεφθεί την Κυριακή. Εκείνη τη χρονιά ο τελικός ολοκληρώθηκε την Τρίτη με τον Ίλιε Ναστάζι να κερδίζει τον τελευταίο Grand Slam τίτλο του με αντίπαλο τον Γερμανοκροάτη Νίκι Πίλιτς (σ.σ. στην ακαδημία του φοίτησε ο Τζόκοβιτς) με 6-3, 6-3, 6-0.

Θυμίζουμε πως ο Ναδάλ αναζητάει τον έβδομο τίτλο του στο Παρίσι που θα τον φέρει μπροστά από τον Μπγιορν Μποργκ (έξι τίτλοι) στο Παρίσι και μαζί με τον Σουηδό και τον Ροντ Λέιβερ στους 11 Grand Slam τίτλους. Τον Λέιβερ κυνηγάει και ο Τζόκοβιτς.

Ο θρυλικός Αυστραλός αριστερόχειρας είναι ο μοναδικός παίκτης που είχε στην κατοχή του και τα τέσσερα Grand Slams, όταν το 1979 έκανε για δεύτερη φορά το (ημερολογιακό) Grand Slam.

Εν κατακλείδι η βροχή έσωσε τον τελικό. Οι δύο "μονομάχοι" θα ξεκουραστούν και θα είναι απόλυτα έτοιμοι να τα δώσουν όλα για το "Κύπελλο των σωματοφυλάκων".

Πηγή: sport24.gr