Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Άτυχη Εθνι-Κάρα!


Ο κανόνας που θέλει τους Πολωνούς σαν γηπεδούχους να μην κερδίζουν στις πρεμιέρες, επιβεβαιώθηκε και σήμερα. Η εθνική μας ομάδα, δείχνοντας να μην «μασάει» από τίποτα και κανέναν, ήρθε ισόπαλη 1-1 στη Βαρσοβία με την διοργανώτρια του EURO 2012, Πολωνία, και έκανε το πρώτο θετικό βήμα στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς Παπασταθόπουλος (Ελλάδα) και Σέζνι (Πολωνία) δέχτηκαν την κόκκινη κάρτα.

Όλα ξεκίνησαν στραβά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς στο 17ο λεπτό, ο επιθετικός των διοργανωτών, Λεβαντόφσκι, άνοιξε το σκορ (1-0). Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δέχθηκε αυστηρή κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη), ενώ λίγο αργότερα ήρθε και ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου, του οποίου τη θέση πήρε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Το πρώτο ημίχρονο «κυλούσε» ακριβώς όπως το ήθελαν οι Πολωνοί.

Στο δεύτερο μέρος όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας, Φερνάντο Σάντος, αποφάσισε να φρεσκάρει την ανούσια μέχρι εκείνο το σημείο 11άδα. Στη «μάχη» ρίχτηκε ο Σαλπιγγίδης που αντικατέστησε τον Σωτήρη Νίνη και λίγο αργότερα αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, καθώς σκόραρε στο 51’ για την Ελλάδα (1-1)! Από εκεί και πέρα η «γαλανόλευκη» πήρε τα πάνω της και ισορρόπησε το παιχνίδι, ενώ ο Σάντος «έριξε» και τον Φορτούνη στο ματς, σαν τρίτη και τελευταία αλλαγή.

Η καλή τοποθέτηση της εθνικής στο δεύτερο μέρος, ανταμείφτηκε αρχικά με την χαμένη ευκαιρία του Σαμαρά στο 63’ και εν συνεχεία, με το πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδις στο 68’, μετά από εντυπωσιακή μπαλιά του Φορτούνη. Παράλληλα, ο τερματοφύλακας των Πολωνών, Σέζνι, δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για την ανατροπή του επιθετικού της ομάδας μας. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Τίτον, που πήρε τη θέση του Ρίμπους.

Το πέναλτι όμως έμελλε να ήταν «φαρμακερό» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Γιώργος Καραγκούνης, που σήμερα συμπλήρωσε 118 συμμετοχές, αστόχησε από τα 11 μέτρα, παγώνοντας τους πάντες σε κάθε γωνιά της Γης που υπάρχουν Έλληνες.

Στη συνέχεια η Εθνική μας ομάδα είχε και άλλες φάσεις, με αποκορύφωμα το γκολ-οφσάιντ του Σαλπιγγίδι στο 74ο λεπτό. Από την άλλη, η Πολωνία ανέβασε αρκετά την απόδοσή της, χάνοντας και εκείνη κάποιες ευκαιρίες.

Πλέον, μετά το πρώτο θετικό μήνυμα της εθνικής στον αγώνα με την Πολωνία (1-1), τα βλέμματα όλων των Ελλήνων στρέφονται στο επόμενο παιχνίδι. Οι Ελλάδα θα τα δώσει όλα κόντρα στην Τσεχία, την ερχόμενη Τρίτη (12/6, 19:00).

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός