Blog Archive

Blog Archive

©Copyright 2011-2012 tomamouth. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ρεκόρ ταχύτητας με endo


Το προηγούμενο καταγεγραμμένο ρεκόρ ήταν με 98 μίλια ανά ώρα, ή 156,8 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ήδη ένα αρκετά τρομακτικό νούμερο για να ισορροπείς στον εμπρός τροχό με τον πίσω να βρίσκεται ένα μέτρο στον αέρα.

Ο Kane Friesen αποφάσισε να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση και να γίνει ο ίδιος ο πιο γρήγορος άνθρωπος στη γη που οδηγά ισορροπώντας στον εμπρός τροχό.

Ο στόχος του ήταν τα 135 μίλια ανά ώρα ώστε να έχει κάποια χρονική διάρκεια ως ρεκόρ. "Σκοπός μου δεν είναι απλά να καταρρίψω αυτό το ρεκόρ. Θέλω να το συνθλίψω ώστε στο μέλλον κανείς να μη σκέφτεται καν να μπει στη διαδικασία να το καταρρίψει." δήλωνε ο Kane πριν το επιχειρήσει.

Τελικά το ραντάρ σταμάτησε στα 137 μίλια ανά ώρα, (220 χ.α.ω.), ο Friesen συνέθλιψε το παλαιό ρεκόρ και πέρασε το όνομά του στο Guinness, το βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ.

Αυτά όλα έγιναν το 2006. Έχουν περάσει από τότε έξι ολόκληρα χρόνια και το ρεκόρ του Kane καλά κρατεί. Παραμένει ένα από τα μακροβιότερα του είδους, αποδεικνύοντας την δυσκολία αλλά και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος. Στοιχεία που περιγράφει και ο ίδιος στο video.

Ο Kane προσφωνείται πλέον Kane –insane (τρελός) – Friesen και είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους στάντμεν των ΗΠΑ. Πριν λίγες ημέρες στην εβδομάδα του Buffalo Chip Campground 2012 μεταξύ των επιδείξεων ο Friesen έδωσε στο κοινό μια ανατριχιαστική γεύση από endo με υψηλή ταχύτητα, χωρίς όμως να πλησιάσει καν το δικό του ρεκόρ των 220 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Δείτε στο video το αφιέρωμα που έκανε το Discovery channel καταγράφοντας το εξαιρετικής –όπως απέδειξε η ιστορία.- δυσκολίας ρεκόρ.

Δείτε το βίντεο: 
















Πηγή: newsbeast.gr